Getuigenissen en reacties

‚Äč

Getuigenissen cursus « Kom tot jezelf, bevrijd je van je stress » : 

 

Greta,

"Op een bepaald moment in mijn leven had ik de indruk dat ik meer en meer achter de dingen begon aan te hollen. Ik had het gevoel dat de klok belangrijker was dan me lief was en dat ze alleen maar zei: "Doe dit, doe dat, doe dit,..." en dit gedurende jaren. De stress stapelde zich op. Problemen kon ik  moeilijker plaatsen en contacten met vrienden en familie stelde ik almaar meer uit. Het leek alsof een saaie routine zich aandiende en genieten van eenvoudige en kleine dingen werd ook zeldzamer. Een alarmbelletje maakte mij wakker en het klonk luid genoeg om me te laten inzien: "dit voelt niet meer goed, doe er iets aan!" Dat heb ik dan ook gedaan. Ik kwam in contact met Rowena en heb ondertussen al een viertal cursussen gevolgd. Van in het begin voelde ik dat het goed zat en wist dat dit een ontbrekende schakel was in mijn geheel. Ik leerde er wat de kracht van de adem, relaxatie en visualisatie betekende. Meer nog: ik begreep ze en maakte het mezelf eigen. Aanvankelijk ging het stapsgewijs maar naarmate de cursussen vorderden, werd het stilaan een automatisme. Ik kreeg tips mee naar huis. Ik kan mijn soms niet aflatende gedachtengang even doen stoppen.

Innerlijk werd ik veel rustiger en daardoor ook sterker.
Ik heb er zelf zoveel baat bij dat ik het, als kleuterjuf, zelf toepas in ons klasgebeuren. Als de kleuters wat te onrustig worden, gaan we met ons allen eens goed "ademen". Dat helpt!
Ik ben echt blij dat ik Rowena en de cursussen heb leren kennen want ik kom er echt tot mezelf en stress heb ik nu veel meer onder controle.
Al wat je nodig hebt, is een matje, een dekentje en een kussen. Doen!

Greta, kleuterjuf."

 

KDG

Ik heb lang getwijfeld vooraleer ik de beslissing nam mij in te schrijven voor de cursus "Kom tot jezelf". Toen ik met de cursus begon wist ik niet goed wat ik mocht verwachten. Maar ik kon het maar proberen! 
Ik ben vrij perfectionistich en door de hoge werkdruk en de dagelijkse sociale verplichtingen heb ik soms wel eens last van onnodige stress. 
Ik ben ervan verschoten hoe relaxerend deze cursus kon zijn. Je leert hoe je je gedachten, gedrag, lichaam beter kan afstemmen op stress situaties. 
Dagelijks doe ik de "oefeningen" die ons zijn aangeleerd. Er zijn heel veel momenten tijdens de dag waar ik mij vroeger "druk" in maakte terwijl ik nu gebruik maak van deze momenten om even tot rust te komen ( in de file, tijdens het aanschuiven aan de kassa...) De stress is er nog steeds (in veel mindere mate) maar ik weet nu hoe ik er met kan omgaan! Ik heb leren relativeren. 
Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren.

KDG

 

Kristin V O

Graag wil ik je bedanken voor de fijne, ontspannende maandagavondsessies.
Wekelijks anderhalf uur verdwijnen uit de bekommernissen 
en effectief alle zorgen gewoonweg kunnen uit je hoofd zetten...
Werkelijk, je hebt de magische gave, de deelnemer aan je cursus afstand te laten nemen van al wat er zich buiten een straal van 1 m bevindt!
Alhoewel ik me zeer nuchter, en zonder verwachting in deze cursus inschreef,
hebben de sessies er toe bijgedragen dat ik nu meer ontspannen stressobstakels anders te lijf ga, met meer resultaat!
Ik wil deze ervaring dan ook graag aanbevelen aan elkeen, 
die zo nodig eens uit de hectische dans van de dagelijkse verwachtingen wil springen, om er nadien met vernieuwde en vooral andere energie tegenaan te kunnen.
Vriendelijke groet,

Kristin Van Orshoven
leerkracht ASO en 
uitbaatster b&b Huize Dumberg

 

LG

We leven in een maatschappij die veel van iedereen verlangt. We leggen onszelf en onze omgeving ook veel druk op. Ook voor mij is dit niet anders.

Mijn job als leerkracht en mijn gezin vragen veel van mij. Relaxatietherapie is een manier om mijn hoofd leeg te maken. Het is een rustpunt in een druk leven.

De tips die je mee krijgt op de cursus kan je ook dagelijks gebruiken. Ik had vaak last van draaierigheid bij het lesgeven. Door meer op mijn ademhaling te gaan letten tijdens het spreken is dit weggegaan.

In de file staan of wachten aan de kassa is geen opgave meer maar een moment om tips uit de cursus toe te passen en rust in je leven te brengen.

Ik kan de cursus aan iedereen aanbevelen die ons jachtig leven op een andere manier wil aanpakken en die in zichzelf op zoek wil gaan naar oplossingen.

LG, leerkracht 2de graaad ASO

 

Yvonne 

Dag Rowena, De cursus is interessant voor ieder van ons.De mens in deze maatschappij loopt zichzelf vaak voorbij. Je moet het tempo kunnen blijven volgen.Daarom is het voor mij belangrijk om stil te staan, eens in je lichaam te gaan en bewust tijd te nemen voor jezelf.
Het is allemaal zo deugdzaam,dat het een verrijking is om jouw lessen te blijven toepassen in het dagelijkse leven. Jezelf én je omgeving worden er beter van: je draagt op die manier je steentje bij voor het algemeen welzijn van iedereen!!Ik kom zeker terug in september. 

Lieve groeten van Yvonne.

 

Van Lisette

Lieve Rowena,
Acht weken terug had ik niet durven te denken me zo goed te voelen.
Na tientallen jaren mezelf te verwaarlozen om sommige mensen te plezieren, met alle gevolgen voor mijn gezondheid, heb ik besloten hieraan een einde te maken.
Via jouw cursus heb ik ervaren dat er een wereld van verschil is tussen wat ik dacht dat moet en hoe het anders kan.
Stil staan bij wat is...
Het verleden te laten voor wat het was....
Me te laten verrassen door wat komt....
STIL te staan in het NU het voelt zo goed,geeft zoveel vrijheid,leert aanvaarden wat is. Ik ben er in geslaagd antidepessiva af te bouwen en te stoppen.
Ik ben je zo dankbaar voor deze aangeleerde manier van leven,het voelt zo goed dat het een vreugde is dagelijks de oefeningen toe te passen,waar en wanneer ik wil.
Daarom draag ik je een warm hart toe.
Liefs,Lisette

 

Van H.A.

De relaxatiecursus was voor mij een eye-opener. Ik volgde cognitieve gedragstherapie en was op zoek naar een manier om mijn stress onder controle te krijgen. Groot was mijn verbazing toen ik merkte dat het woord stress nauwelijks in de cursus gebruikt wordt. Ik kreeg een waaier van technieken aangeboden, waaruit ik diegene kon kiezen die in mijn leven het best toepasbaar zijn. In de plaats van te vechten tegen de stress, en dus tegen mezelf, leerde ik me bewust te worden van wat ik als persoon echt nodig heb. Dat nieuwe bewustzijn is iets dat blijft, al moet ik toegeven dat ik het soms wel eens negeer. Door ruimte te scheppen binnenin me en om me heen, werd ik gaandeweg rustiger en kon ik ook de cognitieve gedragstherapie dieper laten doordringen.

H.A.

 

Getuigenissen en reacties van de deelnemers van de cursussen bio-release massage: 

“Een diepe zucht van voldaanheid’’

“Jezelf wat meer ruimte en aandacht geven”

“Ik mag de hartelijke warmte van elkaar voelen”

“Joepie, het kan zo goed zijn bij elkaar”

“Mijn wereld is een stukje mooier gemaakt”

“’t was gewoon de max”

“De bio-release heeft mij een stukje dichter bij mezelf gebracht”

“Werken met mijn handen en hart”

“Ik zat soms op een wolkje”

“Zalig ontspannen, lekker genieten en tijd maken voor mezelf”

 

Van HA. 

De massagecursus was voor mij elke week weer een moment om naar uit te kijken. De voorafgaande relaxatie-oefeningen waren als een kadootje: een gratis anti-stresscursus binnen de cursus. Eigenlijk stond niet de techniek centraal, maar wel een respectvolle benadering van je massagepartner als waardevolle, kwetsbare persoon. Zeker voor een beginner als ik, was dat wel fijn. Het was ook heel geruststellend te weten dat je met de aangeleerde technieken niets fout kon doen. Daardoor dierf ik experimenteren met mijn eigen stijl. Binnen elke les was er ruimte om de eigen ervaringen in de praktijk te toetsen, wat ruimte schiep om te evolueren en te groeien. Ik word zelf rustig als ik een massage geef en mijn kindjes genieten heel erg van mijn kleine massage'tjes.

H.A.

 

Van Els

Het waren hele fijne weekends met de zaterdag-ochtend “bio-release”

Heel relax, gewoon een paar uurtjes weg van alles en genieten.

Elke week een positieve ontvangst, opwarmingsoefeningen, ...

Onze handen zijn de sleutel van alles (bij het geven van een massage)

en ons lichaam geniet met volle teugen (bij het krijgen van een massage).

In de namiddag voelde ik nog de werking ervan.

Ik mis de lessen eigenlijk wel en kijk uit naar een vervolg.

Lieve groet, 

Els M.

© 2019 by Rowena Meenderman.

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn - Black Circle