Getuigenissen en reacties

 

Getuigenissen online cursus via Zoom 'Ontspannen de zomer tegemoet'

 

Carine C.:
De meditatie en relaxatielessen die Rowena aanbiedt zijn heel ontspannend en geweldig om te volgen. Door haar zachte stem brengt ze je in een paar ogenblikken in een toestand van diepe rust waarin je weer kunt genieten van de stilte. Achteraf lijkt het leven weer veel eenvoudiger.
Bovendien blijft dit gevoel ook nog lang nazinderen. Elke les krijg je er nog een paar tips bovenop om de stress van alle dag weg te werken, die dan ook nog echt werken. Echt de moeite om zelf te ontdekken en eens uit te proberen.

Agnes De Puydt:
De relaxatiesessie die Rowena via zoom gaf, was heel rustgevend. Een fijn moment in deze coronatijd. En geen probleem dat het online was.
Dank je wel Rowena!

Odette Smoes:
90 zorgeloze minuten, een goede relaxatie. Je komt tot rust, de batterijen zijn ook weer opgeladen. Dat doet deugd.
 

Lien Vanderdonckt:
Hey Rowena,
Bedankt voor de sessie. Mijn dochter heeft ook meegedaan en samen hebben we genoten om in deze periode toch een moment te vinden
om te ontspannen. Tot volgende week!
 

Murielle Segers
'Leuk om even de tijd te nemen om te ontspannen. Onze kids zijn ondertussen ook fan en liggen tegen het einde van de online les in dromenland'.
 

Bartel Bruyndonckx:
“Dank je wel, lieve Rowena! Wat heb ik heerlijk genoten van jouw relaxatie-avond! Een zooooo welkome adempauze!
Wat deed het deugd om die maalstroom in mijn hoofd even te laten stilvallen en de spanningen te laten wegvloeien... ik voel me ... weer dichter bij mezelf... #dankbaar ” Warme groet, Bartel
 

Katrien Debraekeleer
De relaxatielessen van Rowena zijn echt top! Sinds de lockdown doet zelfs mijn zoon van 11j mee en ook hij heeft er goed van.
Rowena geeft heel veel goede tips om tot rust te komen. Een echte aanrader!
 

Peter Vanderlinden
Dankjewel Rowena om deze lessen vanop afstand te organiseren. De oefeningen werken als een energetische douche die de spanning van je lichaam spoelt.
Ik kijk al met plezier uit naar volgende woensdag 😃

 

Marica Judels
Woensdag 6 mei was ik er ook bij. Heel fijn dat Rowena dit aanbiedt. Een mooie kans om via relaxatie en meditatie tot jezelf te kunnen komen.
De volgende sessie staat al genoteerd in mijn agenda !
 

Marleen Gevers
Echt een moment in de week om naar uit te kijken, gewoon zalig!
Rowena brengt volledige rust in mijn hoofd. Dikke merci!
 

Ilse Debelder
Van harte dank Rowena voor deze relaxatielessen. Verleden week woensdag 6 mei er thuis mee begonnen. Dank je wel dat wij dit via zoom van thuis uit mee kunnen beleven. Ik heb er veel deugd aan gehad. Jouw zachte stem en intonatie brengt me tot een zalige rust. Woensdag 13 mei heb ik met stip aangeduid in mijn agenda. Ja, heeeeeeeeeel zaaaaaaaaaaaaalig. Dank dat je ons die kans wil geven.
Groetjes en alvast tot de volgende sessie 13 mei 2020.

Van harte dank je wel lieve Rowena voor de virtuele zoom relaxatie-oefeningen "ontspannen de zomer tegemoet".❤️👍

 

Ingrid De Cooman
Relax met deze super fijne klant, een dame met een warme stem en een gouden 💛.
Rowena Meenderman geeft je binnenkort weer de kans om mee te doen.
Aanrader voor families met kinderen, ze is een specialist voor kindermassage en relaxatie.
Go go go Rowena! 🍀✨🌈
 

Lotje De Meyere
Dankjewel lieve Rowena, dit was een ontspannend rustpunt in een stressvolle week...

 

Getuigenissen cursus Relaxatiecursussen in CC de Meent  

 

Greta,

"Op een bepaald moment in mijn leven had ik de indruk dat ik meer en meer achter de dingen begon aan te hollen. Ik had het gevoel dat de klok belangrijker was dan me lief was en dat ze alleen maar zei: "Doe dit, doe dat, doe dit,..." en dit gedurende jaren. De stress stapelde zich op. Problemen kon ik  moeilijker plaatsen en contacten met vrienden en familie stelde ik almaar meer uit. Het leek alsof een saaie routine zich aandiende en genieten van eenvoudige en kleine dingen werd ook zeldzamer. Een alarmbelletje maakte mij wakker en het klonk luid genoeg om me te laten inzien: "dit voelt niet meer goed, doe er iets aan!" Dat heb ik dan ook gedaan. Ik kwam in contact met Rowena en heb ondertussen al een viertal cursussen gevolgd. Van in het begin voelde ik dat het goed zat en wist dat dit een ontbrekende schakel was in mijn geheel. Ik leerde er wat de kracht van de adem, relaxatie en visualisatie betekende. Meer nog: ik begreep ze en maakte het mezelf eigen. Aanvankelijk ging het stapsgewijs maar naarmate de cursussen vorderden, werd het stilaan een automatisme. Ik kreeg tips mee naar huis. Ik kan mijn soms niet aflatende gedachtengang even doen stoppen.

Innerlijk werd ik veel rustiger en daardoor ook sterker.
Ik heb er zelf zoveel baat bij dat ik het, als kleuterjuf, zelf toepas in ons klasgebeuren. Als de kleuters wat te onrustig worden, gaan we met ons allen eens goed "ademen". Dat helpt!
Ik ben echt blij dat ik Rowena en de cursussen heb leren kennen want ik kom er echt tot mezelf en stress heb ik nu veel meer onder controle.
Al wat je nodig hebt, is een matje, een dekentje en een kussen. Doen!

Greta, kleuterjuf."

 

Kirsten DG

Ik heb lang getwijfeld vooraleer ik de beslissing nam mij in te schrijven voor de cursus "Kom tot jezelf". Toen ik met de cursus begon wist ik niet goed wat ik mocht verwachten. Maar ik kon het maar proberen! 
Ik ben vrij perfectionistich en door de hoge werkdruk en de dagelijkse sociale verplichtingen heb ik soms wel eens last van onnodige stress. 
Ik ben ervan verschoten hoe relaxerend deze cursus kon zijn. Je leert hoe je je gedachten, gedrag, lichaam beter kan afstemmen op stress situaties. 
Dagelijks doe ik de "oefeningen" die ons zijn aangeleerd. Er zijn heel veel momenten tijdens de dag waar ik mij vroeger "druk" in maakte terwijl ik nu gebruik maak van deze momenten om even tot rust te komen ( in de file, tijdens het aanschuiven aan de kassa...) De stress is er nog steeds (in veel mindere mate) maar ik weet nu hoe ik er met kan omgaan! Ik heb leren relativeren. 
Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren.

Kirsten DG

 

Kristin Van Orshoven

Graag wil ik je bedanken voor de fijne, ontspannende maandagavondsessies.
Wekelijks anderhalf uur verdwijnen uit de bekommernissen 
en effectief alle zorgen gewoonweg kunnen uit je hoofd zetten...
Werkelijk, je hebt de magische gave, de deelnemer aan je cursus afstand te laten nemen van al wat er zich buiten een straal van 1 m bevindt!
Alhoewel ik me zeer nuchter, en zonder verwachting in deze cursus inschreef,
hebben de sessies er toe bijgedragen dat ik nu meer ontspannen stressobstakels anders te lijf ga, met meer resultaat!
Ik wil deze ervaring dan ook graag aanbevelen aan elkeen, 
die zo nodig eens uit de hectische dans van de dagelijkse verwachtingen wil springen, om er nadien met vernieuwde en vooral andere energie tegenaan te kunnen.
Vriendelijke groet,

Kristin Van Orshoven
leerkracht ASO en uitbaatster b&b Huize Dumberg

 

Lieve G.

We leven in een maatschappij die veel van iedereen verlangt. We leggen onszelf en onze omgeving ook veel druk op. Ook voor mij is dit niet anders.

Mijn job als leerkracht en mijn gezin vragen veel van mij. Relaxatietherapie is een manier om mijn hoofd leeg te maken. Het is een rustpunt in een druk leven.

De tips die je mee krijgt op de cursus kan je ook dagelijks gebruiken. Ik had vaak last van draaierigheid bij het lesgeven. Door meer op mijn ademhaling te gaan letten tijdens het spreken is dit weggegaan.

In de file staan of wachten aan de kassa is geen opgave meer maar een moment om tips uit de cursus toe te passen en rust in je leven te brengen.

Ik kan de cursus aan iedereen aanbevelen die ons jachtig leven op een andere manier wil aanpakken en die in zichzelf op zoek wil gaan naar oplossingen.

LG, leerkracht 2de graaad ASO

 

Yvonne 

Dag Rowena, De cursus is interessant voor ieder van ons.De mens in deze maatschappij loopt zichzelf vaak voorbij. Je moet het tempo kunnen blijven volgen.Daarom is het voor mij belangrijk om stil te staan, eens in je lichaam te gaan en bewust tijd te nemen voor jezelf.
Het is allemaal zo deugdzaam,dat het een verrijking is om jouw lessen te blijven toepassen in het dagelijkse leven. Jezelf én je omgeving worden er beter van: je draagt op die manier je steentje bij voor het algemeen welzijn van iedereen!!Ik kom zeker terug in september. 

Lieve groeten van Yvonne.

 

Lisette D. 

Lieve Rowena,
Acht weken terug had ik niet durven te denken me zo goed te voelen.
Na tientallen jaren mezelf te verwaarlozen om sommige mensen te plezieren, met alle gevolgen voor mijn gezondheid, heb ik besloten hieraan een einde te maken. Via jouw cursus heb ik ervaren dat er een wereld van verschil is tussen wat ik dacht dat moet en hoe het anders kan.
Stil staan bij wat is... Het verleden te laten voor wat het was.... Me te laten verrassen door wat komt....
STIL te staan in het NU het voelt zo goed,geeft zoveel vrijheid,leert aanvaarden wat is. Ik ben er in geslaagd antidepessiva af te bouwen en te stoppen.
Ik ben je zo dankbaar voor deze aangeleerde manier van leven,het voelt zo goed dat het een vreugde is dagelijks de oefeningen toe te passen,
waar en wanneer ik wil. Daarom draag ik je een warm hart toe.
Liefs,Lisette

Van H.A.

De relaxatiecursus was voor mij een eye-opener. Ik volgde cognitieve gedragstherapie en was op zoek naar een manier om mijn stress onder controle te krijgen. Groot was mijn verbazing toen ik merkte dat het woord stress nauwelijks in de cursus gebruikt wordt. Ik kreeg een waaier van technieken aangeboden, waaruit ik diegene kon kiezen die in mijn leven het best toepasbaar zijn. In de plaats van te vechten tegen de stress, en dus tegen mezelf, leerde ik me bewust te worden van wat ik als persoon echt nodig heb. Dat nieuwe bewustzijn is iets dat blijft, al moet ik toegeven dat ik het soms wel eens negeer. Door ruimte te scheppen binnenin me en om me heen, werd ik gaandeweg rustiger en kon ik ook de cognitieve gedragstherapie dieper laten doordringen.

H.A.

Getuigenissen en reacties van de deelnemers van de cursussen bio-release massage: 

“Een diepe zucht van voldaanheid’’

“Jezelf wat meer ruimte en aandacht geven”

“Ik mag de hartelijke warmte van elkaar voelen”

“Joepie, het kan zo goed zijn bij elkaar”

“Mijn wereld is een stukje mooier gemaakt”

“’t was gewoon de max”

“De bio-release heeft mij een stukje dichter bij mezelf gebracht”

“Werken met mijn handen en hart”

“Ik zat soms op een wolkje”

“Zalig ontspannen, lekker genieten en tijd maken voor mezelf”

 

Van HA. 

De massagecursus was voor mij elke week weer een moment om naar uit te kijken. De voorafgaande relaxatie-oefeningen waren als een kadootje: een gratis anti-stresscursus binnen de cursus. Eigenlijk stond niet de techniek centraal, maar wel een respectvolle benadering van je massagepartner als waardevolle, kwetsbare persoon. Zeker voor een beginner als ik, was dat wel fijn. Het was ook heel geruststellend te weten dat je met de aangeleerde technieken niets fout kon doen. Daardoor dierf ik experimenteren met mijn eigen stijl. Binnen elke les was er ruimte om de eigen ervaringen in de praktijk te toetsen, wat ruimte schiep om te evolueren en te groeien. Ik word zelf rustig als ik een massage geef en mijn kindjes genieten heel erg van mijn kleine massage'tjes.

H.A.

 

Van Els M.

Het waren hele fijne weekends met de zaterdag-ochtend “bio-release”

Heel relax, gewoon een paar uurtjes weg van alles en genieten.

Elke week een positieve ontvangst, opwarmingsoefeningen, ...

Onze handen zijn de sleutel van alles (bij het geven van een massage)

en ons lichaam geniet met volle teugen (bij het krijgen van een massage).

In de namiddag voelde ik nog de werking ervan.

Ik mis de lessen eigenlijk wel en kijk uit naar een vervolg.

Lieve groet, 

Els M.