top of page

Over mij

Ik ben Rowena Meenderman, ik ben geboren in Rotterdam in Nederland. Sinds 2002 woon en werk ik in België en woon ik samen met mijn  Belgische man en dochter in Dworp. In Nederland werkte ik onder andere in de pr- en communicatie.

In 1990 kwam ik in een persoonlijke crisis terecht en uiteindelijk in een burn-out. Ik ging op onderzoek om meer zicht te krijgen op mijzelf en om mijzelf te helen. Dat was het begin van een helende reis. Tijdens de reis naar mijn diepste zelf kwam ik onder andere in contact met de biodynamische massagetherapie, mindfulness en relaxatie, Reiki, Shamballa healing en VortexHealing®

Tijdens de periode dat ik intensief werkte aan mijn persoonlijke groei, ontdekte ik dat de combinatie van therapie met biodynamische massagetherapie heel helend werkt voor het verwerken van de verwondingen, die je als mens hebt opgedaan, meestal in de kindertijd.

De combinatie van psychotherapie en biodynamische massagetherapie is heel bijzonder. In de therapie verwerk je vooral met je hoofd.
In de biodynamische massagetherapie verwerk je vooral met je lichaam.
Door de diepe massages nodig je het lichaam uit om alle spanning en oude pijn die nog gevangen zitten in je lichaam los te laten.
Bio verwijst naar leven; dynamisch verwijst naar de dynamiek in het lichaam die voortkomt uit de bewegingen van levensenergie.

In mijn opleiding en via bijscholingen leerde ik ook werken met relaxatie- en ademhalingstechnieken en mindfulness. Ik ervoer zelf de positieve effecten daarvan. Ik werd rustiger, begon beter te slapen, mijn gezondheid verbeterde en ik kreeg weer plezier in mijn leven. Langzaamaan ontstond de diepe wens om mensen te gaan helpen bij hun genezingsproces en zo besloot ik om biodynamisch (massage)therapeut en relaxatietherapeut te worden.
Ik gebruik in mijn werk vooral de biodynamische massages, in combinatie met VortexHealing, relaxatietechnieken en mindfulness. 

Het is mijn passie en missie om mensen te helpen om weer een rustiger en gelukkig leven te leiden met een minimum aan stress, want het is echt mogelijk. 

 

Ik heb een halftijds job bij een humanitaire organisatie en ik werk daarnaast in mijn eigen praktijk aan huis. Wil je graag persoonlijk begeleid worden en privésessies mindfulness boeken of wil je graag biodynamische massagetherapie bij mij volgen, neem dan zeker contact met mij op. Dan kijken we wat mogelijk is. Op de contactpagina vind je hoe je mij kan bereiken. Als je belt, laat dan aub een bericht na, dan zal ik je zo spoedig mogelijk terugbellen. 

Van januari tot juni en van september tot december kan je aansluiten bij de groepslessen mindfulness in CC de Meent op woensdagavond om 20h30. Bij voldoende belangstelling is er een tweede groep op donderdagavond.  
Houd de site in de gaten voor de laatste informatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de contactpagina. 

https://www.rowenameenderman.be/relaxatiecursussen-particulieren
Ook kan je mijn Facebookpagina liken, zo blijf je steeds op de hoogte van het laatste nieuws. 
https://www.facebook.com/rowenameendermanmassage


Misschien tot ziens op één van de cursussen of in de praktijk. 

Hartelijke groeten,

Rowena 

 

Opleidingen: 
1994-1998 “The Clarity Process” van Jeru Kabbal 
2001 : diploma biodynamisch (massage)therapeut.
2005: opleiding voor bio-release massage-instructor.
Initiaties in Reiki en Shamballa Healing niveau I en II
2008: diploma biodynamisch therapeut.
2012 : opleiding van Touching Childcare voor trainer Onderlinge kindermassage in de klas.
Opleiding tot Happy Kids Masseur. 
Sinds 2014 ben ik student VortexHealing®. Ik volg ieder jaar enkele cursussen voor mijn verdere ontwikkeling.
2023 Student Mindfulness van Thich  Nhat Hanh en Eckhart Tolle.

 


Facebook: https://www.facebook.com/rowenameendermanmassage/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/rowena-meenderman-massage/


Achtergrondinformatie en links:

Wat is biodynamische psychologie:
Meer over biodynamische psychologie

The Clarity Process: www.tsuki.org
 

Happy Kids Massage:

https://www.happykidsmassage.com/


Vortex Healing®
www.vortexhealing.org

bottom of page