Massagetherapie

Biodynamische massagetherapie.

Als je bij mij komt voor een massage gaan we samen op zoek naar hoe ik jou kan ondersteunen op jouw weg en wat je nodig hebt. We gaan onderzoeken waar jouw energie stroomt en waar jouw energie stagneert. Door middel van massages en bewuste ademhalingsoefeningen nodigen we het lichaam uit om blokkades los te laten, zodat je lichaam weer gaat stromen. We maken gebruik van de massages uit de biodynamische massagetherapie.
Het doel van deze massagetherapie is om jouw levenskracht weer te bevrijden die ergens gestagneerd is geraakt. We nodigen het lichaam uit om spanning los te laten, zodat je weer vrij kunt leven.

Door pijnlijke ervaringen in je leven, door aanhoudende stress, door schrik of door een meegemaakt trauma kan je lichaam zich hebben verkrampt en vastgezet. Daardoor onstaat spanning op sommige plekken in je lichaam. Die spanning kan zorgen voor tal van lichamelijke klachten. Het lichaam houdt die spanningen vast, totdat het ontspannen genoeg is om los te laten.
Je kunt natuurlijk kiezen om een aantal keren te komen, maar als je besluit om echt jezelf te helen, dan kunnen we met massages veel bereiken.
Meestal gaan we dan een traject aan voor langere duur.  
Als het lichaam zich ontspant kunnen de oude pijnen die in het lichaam vastzitten loslaten en kan het lichaam terug naar haar natuurlijke staat van zijn.     
Graag ben ik daarin jouw coach.

De Noorse psychologe en fysiotherapeute Gerda Boyesen ontwikkelde de biodynamische therapie in de jaren zestig van de vorige eeuw. Ze bouwde o.a. voort op de theorieën van Wilhelm Reich en Carl Jung. In haar gedachtegoed staat de organische verbinding tussen lichaam en geest centraal.

Biodynamische massagetherapie werkt heel goed bij stressklachten, migraine, gewrichtsklachten, pijnlijke knieën en psychsomatische klachten,

Als je meer wilt lezen over biodynamische therapie kun je klikken op de volgende links:

http://biodynamischepsychologie.nl/home/wat-is-biodynamische-psychologie.html

http://biodynamischepsychologie.nl/home/achtergrond-Biodynamische-Psychologie.html

http://biodynamischepsychologie.nl/home/ontstaan-Biodynamische-psychologie.html

 

Massage voor kinderen
Massage heeft een heel positief en rustgevend effect op kinderen.
Veel kinderen hebben stress door het drukke leven dat ze leiden, vroeg opstaan, naar school, vaak naar de buitenschoolse opvang,  
hobbys en een druk sociaal leven met weinig rustmomenten.
Door massage verdwijnen de stresshormonen adrenaline en cortisol die door stress ontstaan in de hersenen . Massage maakt de hormonen serotonine en oxytocine aan in de hersenen. Door de massage verdwijnen de stresshormonen. De hormonen serotonine en oxytocine maken rustig en tevreden.
Ook overactieve kinderen en kinderen met ADHD hebben veel baat bij massage.
En het is een fijn moment om even samen te zijn.

Ik geef individuele massages aan jonge kinderen en pubers. Bij jonge kinderen is één van de ouders daarbij. 
Ik geef ook workshops kindermassage aan ouders, grootouders en kinderen.
Meestal verandert de sfeer in het gezin, worden de kinderen rustiger, slapen ze beter en verbetert hun immuunsysteem,
Hierdoor zijn de kinderen gezonder en dus minder vaak ziek.

Ik geef ook cursussen onderlinge kindermassage voor leerkrachten  en ik doe begeleidingstrajecten op scholen voor onderlinge kindermassage in de klas.  

De prijzen:
Voor een massage/relaxatiesessie van 90 minuten betaalt u €75,00
Voor een massage/relaxatiesessie van 1 uur betaalt u €60,00
 

© 2019 by Rowena Meenderman.

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn - Black Circle