top of page

OP DIT MOMENT GEEF IK GEEN WORKSHOPS DE KRIEBELKIST.
IK VERWIJS U GRAAG DOOR NAAR EEN COLLEGA.

Workshop De Kriebelkist


De kriebelkist is een kist vol met verrassingen. In de kriebelkist zitten allerlei massage en kriebelattributen, die gebruikt kunnen worden voor massage of om te “kriebelen”.

Denk hierbij aan tennisballen, veertjes, massagerollers, kriebeldiertjes, handpoppetjes, eventueel aangevuld met voorwerpen die kunnen rollen. Bovendien bevat de kriebelkist een aantal fijne, praktische boeken met veel massagewerkvormen en aanraakspellen.

Het doel van de workshop is om veel ideeën en werkvormen op te doen om in de praktijk met de kinderen direct toe te kunnen passen.

Deze workshop is leuk, nuttig en leerzaam voor leerkrachten van de lagere school en kleuterschool, bijzonder onderwijs, pedagogisch werkers in bijv. kinderopvang en peuterspeelzalen. Ook (gast)ouders, kindercoaches, leerkrachten en (massage)therapeuten kunnen hier veel kennis opdoen over het inschakelen van de tastzin bij de kinderen in hun school,  groep of praktijk.

 

Inhoud

In deze praktische en interactieve workshop leer je hoe je kinderen kunt stimuleren om hun tastzin meer te gaan gebruiken. De tastzin is een waardevol zintuig dat steeds minder wordt gebruikt, maar wel erg belangrijk is voor een goede algehele ontwikkeling, zowel cognitief als motorisch.

Werken met de tastzin is o.a. belangrijk:
voor de ontwikkeling van een gezond lichaamsbesef
een gezond lichaamsbesef geeft zelfvertrouwen en een gevoel van veiligheid
in de ondersteuning van het leerproces
hoe meer zintuigen je gebruikt, hoe beter nieuwe leerstof wordt opgenomen
om rust en ontspanning te kunnen ervaren bij gewenste, respectvolle aanraking komt o.a. oxytocine vrij. Het hormoon van rust, verbondenheid en herstel in het leren aangeven en respecteren van grenzen

Tijdens deze workshop krijg je achtergrondinformatie over hoe en waarom aanraakspel en onderlinge kindermassage werkt.

Daarnaast passeert een schat aan aanraakwerkvormen en voelmaterialen en -spellen de revue. Hier ga je ook mee aan de slag. Zo ontdek je welke werkvormen bij jou passen. Ben je een knutselaar,  zanger of verhalenverteller of doe je graag spelletjes of ben je een buitenmens? Je kunt de tastzin van de kinderen op alle gebieden inschakelen.

Aan het eind van deze workshop ga je ontspannen en vol ideeën naar huis. Ook heb je minimaal één van die ideeën zover uitgewerkt dat je er direct de volgende dag mee aan de slag kunt.

 

Kosten

 

€ 80,- per persoon exclusief kist.
€ 250,- per persoon inclusief kist.

De kriebelkist kost € 180,- wanneer deze apart wordt aangeschaft.
(De prijzen zijn inclusief 21 % BTW).

De duur van de workshop is ca. twee en een half uur.

De Workshop De kriebelkist kan ook bij u op school of kinderdagverblijf worden  gegeven.
Maximale groepsgrootte: 24 personen. 

Bij een training op school in een grote groep wordt een andere prijs berekend. 

bottom of page